Cursus beheerder brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties (met NIBHV-examen BMI-OAI).

De opleiding beheerder BMI-OAI wordt gegeven in Breda maar is ook op uw eigen locatie (in company) mogelijk. 


Voor de cursus beheerder brandmeldinstallaties en ontruimingsinstallaties met NIBHV-examen kunt u zich online aanmelden op deze pagina of per e-mail. Wilt u informatie over de tarieven voor een cursus beheerder brandmeldinstallaties in company klik dan hier

U kunt bij Branddetectieservice de anderhalve dag durende training Beheerder brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties volgen en afsluiten met het NIBHV-examen. Indien u bent geslaagd ontvangt u het betreffende nieuwe NIBHV diploma Beheerder BMI-OAI (voorheen opgeleid persoon brandmeldinstallaties en beheerder BMI).

Er is geen voorkennis vereist. Bij de training beheerder brandmeldinstallaties wordt gebruik gemaakt van het door het NIBHV uitgegeven boek welke u na afloop kunt bewaren als naslagwerk. Daarnaast ontvangt u aanvullende informatie in een cursusmap. 

De gebruiker van een gebouw is verantwoordelijk voor het aanstellen van een beheerder BMI-OAI. Een beheerder moet beschikken over een vereist bewijs van vakbekwaamheid en moet geïnstrueerd zijn over de taken en mogelijke gevaren die zijn verbonden aan onjuist handelen. 

De prijs voor deze anderhalve dag durende opleiding beheerder BMI-OAI is EUR 345,= exclusief BTW. De prijs is inclusief:

  • Boek Beheerder brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie.          
  • Het NIBHV-examen, wat aansluitend wordt afgenomen en het diploma bij positief resultaat.
  • Lunch tijdens de eerste cursusdag en drankjes tijdens de training.

 U kunt zich hierboven op de webpagina aanmelden voor de training beheerder brandmeldinstallaties en ontruimingsinstallaties. Ook kan dit per email. Wilt u informatie over de tarieven voor een in company opleiding klik dan hier. Ook kun u per e-mail of telefonisch contact opnemen.

De kandidaat kan tot twee weken voor aanvang van de training, per email of schriftelijk aangeven op een latere datum deel te willen nemen of kosteloos annuleren. Bij later annuleren zal maximaal 25% van de prijs worden doorberekend.

Tijden

Lesdag 1: van 8:30 tot 16:30 uur.
Lesdag 2: van 8:30 tot 12:30 uur.
Het theoretisch gedeelte van het examen wordt afgenomen van 11:30 uur tot 12:15 uur.

Plaatsen

Breda (regio Roosendaal, Dordrecht, Tilburg).

In company (op uw eigen locatie)


  

Gebruikersinstructie

Ook is het mogelijk een gebruikersinstructie ter plaatse te geven. Hierbij gaat het vooral om de specifieke eigenschappen van uw installatie. Naast een bedieningsinstructie voor een nieuwe beheerder kan het voor bedrijfshulpverleners goed zijn om een aantal verschillende scenario's, die bij een calamiteit voor kunnen komen, een keer in een training te hebben meegemaakt: Welke signalen geeft de brandmeldinstallatie? Wie doet wat? Welke handelingen moet men verrichten en wat zijn de tijden waarin dat moet gebeuren? Hoe vindt men snel de locatie van de melding? Moet men de particuliere alarmcentrale bellen of 112? Dit gaat verder dan het aanzetten van de sirenes voor een ontruimingsoefening. In een ontruimingsplan worden deze vragen vaak niet beantwoord. Bovendien zal men in geval van een calamiteit snel moeten reageren. Dus goed om de scenario's een keer doorlopen te hebben. Deze instructie is maatwerk en kan voor verschillende merken worden gegeven zoals Bosch, Esser, Hertek, Notifier, Siemens, etc. De prijs is afhankelijk van uw wensen. Een instructie van twee uur kan echter al zeer leerzaam zijn. 

            

Voor vragen kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen.